• Wpisów: 1068
  • Średnio co: 2 dni
  • Ostatni wpis: 3 lata temu, 16:47
  • Licznik odwiedzin: 76 208 / 2952 dni
 
darkbeauty
 
Czym jest NANOwoda?

Woda składa się z grup cząsteczek H2O.
Dzięki wykorzystaniu najnowszych technologii [eksperymenty z zastosowaniem Reaktora Niskotemperaturowej Plazmy] duże skupiska cząsteczek wody ulegają rozbiciu na niewielkie, uporządkowane grupy tzw. klastery. Pojedyncza cząsteczka wody ma zaledwie 1 nm (nanometr) średnicy – stąd wywodzi się nazwa NANOwody.

Uwagę naukowców szczególnie przyciągnęły zjawiska i efekty jakie występują przy zmianach struktury wody. Za pomocą rezonansu wyzwalanego napromieniowaniem plazmy udaje się optymalizować strukturalno – informacyjny stan wody zarówno poza, jak i wewnątrz biologicznych systemów.

Badania pozwoliły stwierdzić, że powstająca w efekcie NANOwoda ma szczególne właściwości. Jest ona doskonałym rozpuszczalnikiem dla aktywnych związków. NANOwoda dzięki nanorozmiarom jest wyjątkowym nośnikiem substancji odżywczych w głąb skóry.
Nano, czyli bardzo drobna cząsteczka wody ma ogromną zdolność przenikania do każdej, nawet uszkodzonej komórki skóry. Głęboko nawilża, stymuluje regenerację zniszczonych struktur, wzmacnia naturalne mechanizmy obronne oraz łagodzi podrażnienia.

Odkrycie NANOwody dało impuls do poszukiwania jej zastosowań, którego jednym z efektów jest użycie NANOwody do wytwarzania wysokiej jakości kosmetyków. Nanowoda w kosmetykach pozwoliła, po raz pierwszy na świecie, stworzyć produkty kosmetyczne zawierające mniej wody niż w obecnie oferowanych produktach kosmetycznych a zarazem dzięki swoim specyficznym właściwościom sprawiła, że substancje odżywcze i aktywne w pełni wchłaniają się, znacznie lepiej odżywiając i pielęgnując skórę.

Nanowoda:
- nie daje się zagotować w domowych warunkach [nie wrze przy 100 st. C]
- nie zamarza [t. zamarzania ok -60 st. C]
- rozpuszcza tłuszcze
- jest w stanie rozpuścić znacznie większe ilości substancji [np. o 40% więcej soli niż zwykła woda], co pozwala na uzyskiwanie skoncentrowanych stężeń składników

Nie możesz dodać komentarza.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować ten wpis.